Στιγμές από το 2022

Ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων, «Athens Negotiations Tournament», ολοκλήρωσε την 4η χρονιά επιτυχημένης λειτουργίας του. Ο Διαγωνισμός αποτελεί ένα αξιέπαινο έργο του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), το οποίο βρίσκεται υπό το συντονισμό του Αναπληρωτή Καθηγητή, Ηλία Καπουτσή. Τον μεγαλύτερο ρόλο στην υλοποίηση του ΑΝΤ2022, είχε η οργανωτική επιτροπή και οι εθελοντές του ΑΝΤ, οι οποίοι αποτελούνταν αποκλειστικά από φοιτητές του ΟΠΑ.

Παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία, οι προημιτελικές φάσεις του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως, ενώ ο ημιτελικός και τελικός γύρος έγινε με δια ζώσης παρουσία των συμμετεχόντων. Συμμετοχή-ρεκόρ, με 210 αιτήσεις, από 61 διαφορετικές ακαδημαϊκές σχολές, γεγονός ιδιαίτερης ικανοποίησης, καθώς δηλώνει πως κάθε χρόνο το ANT γιγαντώνεται ολοένα πιο πολύ.

Το ΑΝΤ2022 απαρτιζόταν από δύο έντονα σαββατοκύριακα, με συνολικά 6 ασκήσεις διαπραγματεύσεων, ενώ παράλληλα υπήρξαν πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Πιο συγκεκριμένα, μία από τις ασκήσεις έλαβε μέρος μέσα στα εκθεσιακά αυτοκίνητα(!) που υπάρχουν στα γραφεία της Kosmocar, ενώ μετά την άσκηση οι διαγωνιζόμενοι δοκιμάσαν, κάνοντας βόλτα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα που εμπορεύεται η εταιρεία.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό, IPT Negotiators και Οι 3 Διαπραγματευτοφύλακες, έδειξαν άριστες διαπραγματευτικές ικανότητες και δεξιότητες, καταλήγοντας σε ένα “deal” πάνω στην εκπνοή του χρόνου! Νικήτρια αναδείχθηκε η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τους: κ. Ιωαννίδη, κ. Δογραματζίδη και τον κ. Δουρίδα, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης βρισκόντουσαν άτομα από τον φοιτητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως οι περσινοί νικητές του ΑΝΤ2021, διαγωνίστηκαν στο διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων, “The Negotiation Challenge”, καταλαμβάνοντας την 4η θέση ανάμεσα σε πολλά διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου.

 

Σημαντική συμβολή στην εκπαίδευση των φοιτητών είχε το διαδικτυακό eventMeet the Experts που διοργάνωσε το ΑΝΤ. Στο webinar αυτό, συμμετείχαν διακεκριμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους φοιτητές τις γνώσεις και τις προσωπικές τους εμπειρίες από τις διαπραγματεύσεις στο πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον, δίνοντας έτσι στο τέλος την δυνατότητα προς τους φοιτητές να αποθέσουν τις δικές τους απορίες. Διακεκριμένοι κεντρικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο κ. Γιώργος Μιχαλίτσιος, Διευθυντής Προμηθειών, Kosmocar, η κα. Ειρήνη Γεωργαντοπούλου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνιών, Goldair Handling και ο κ. Μανώλης Θεοδωράκης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Kosmocar, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Σαφώς, η διεξαγωγή του Διαγωνισμού θα ήταν αδύνατη χωρίς την εμπιστοσύνη και την στήριξη των χορηγών μας: Goldair Handling, Symetal, Imerys και Kosmocar, την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την ευγενική παραχώρηση των γραφείων της στον ημιτελικό γύρο, το πρωί της Κυριακής. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης του προϊοντικούς χορηγούς του διαγωνισμού: Mondelez, Έψα, Starbucks, Red Bull, Misko, Nestle-Fitness, Maped, ΜΕΓΑ, KoRo, Caladino και Aveda, οι οποίες συνέβαλαν στην δημιουργία ενός δώρου προς όλους τους συμμετέχοντες, το «ANT BAG», καθώς και την εταιρεία Kotsovolos για τα δώρα που παρείχε στους νικητές.