Στιγμες απο το 2021

Στιγμές από το 2021


Για 3η συνεχή χρονιά, ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «Athens Negotiations Tournament» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Το Athens Negotiations Tournament (ANT) αποτελεί τον πρώτο φοιτητικό διαγωνισμό διαπραγματεύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο και διοργανώνεται από το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Ηλία Καπουτσή. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά της Οργανωτικής Επιτροπής και των Εθελοντών του Διαγωνισμού που και εκείνοι, στα πλαίσια του εθελοντισμού και της εσωτερικής πρακτικής, για ακόμα μια χρονιά, συνέδραμαν στη διεκπεραίωση του ΑΝΤ2021.

Image
Λόγω των περιορισμών της πανδημίας ο Διαγωνισμός έγινε αμιγώς εξ αποστάσεως. Σε 3 γύρους ολοένα αυξανόμενης δυσκολίας, 62 τριμελείς ομάδες από 19 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και 56 σχολές απ’ όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο συναντήθηκαν στο ψηφιακό τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Στις αιτήσεις, για ακόμα μια χρονιά, το μήνυμα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο αφού σημειώθηκε συνολική αύξηση των αιτήσεων κατά 26%.
Image

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.). Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των φοιτητών, το ΑΝΤ σε συνεργασία με το ΣΕΒ διοργάνωσαν μια ημερίδα με θέμα τις διαπραγματεύσεις όπου καταξιωμένοι επιχειρηματίες έδωσαν το στίγμα τους μοιράζοντας μαζί με τους φοιτητές τις γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες τους από τις διαπραγματεύσεις στο πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικότερα, στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ως κύριοι ομιλητές ο κ. Λώλος, General Manager, Halcor, ο κ. Χατζάκης, Σύμβουλος Διοίκησης, Ελληνικά Καλώδια, ο κ. Μπακούρης, International Business Develompment Director, Entersoft και πλήθος άλλων προσώπων του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού χώρου.

Image

 

Μετά από 5 γύρους εντατικών διαπραγματεύσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας, οι ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκαν στο Μεγάλο Τελικό της 23ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι δύο finalist «Δούρειος Ίππος» και «A.C.D.C.»- (Aueb Creative Deal Closers) διαπραγματεύτηκαν ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής, που αποτελούνταν από διακεκριμένα πρόσωπα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού χώρου. Ύστερα από μια διαπραγμάτευση πλούσια σε ενέργεια και υγείες αντιπαραθέσεις, νικήτρια ομάδα του Διαγωνισμού ΑΝΤ2021 αναδείχθηκε ο «Δούρειος Ίππος» με τους φοιτητές κ. Γουνελά, κα. Βλάχου και κα. Κέρογλου.

Image

 

Ειδική αναφορά οφείλουμε στους χορηγούς που συνέβαλαν εμπράκτως στη πραγματοποίηση του Διαγωνισμού και συνεχίζουν διαχρονικώς να στηρίζουν το εγχείρημά μας. Μεταξύ αυτών, ευχαριστούμε για τη συμβολή τους: PeopleCert, Goldair Handling, EVIOL, Aldemar, GENERALI, Κωτσόβολος και το Certificate in Management and Leadership Skills του ΟΠΑ. Εκτός αυτών, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τους προϊοντικούς χορηγούς του Διαγωνισμού που μερίμνησαν για τη δημιουργία του ANT BOX, ένα κουτί γεμάτο δώρα, που εμπλούτισε τον εξ αποστάσεως Διαγωνισμό δίνοντας μια αναγκαία φυσική διάσταση. Το ΑΝΤ box έφτασε στους συμμετέχοντες του ΑΝΤ2021, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο με χορηγία της ACS. Τα' δώρα των νικητών, των φιναλίστ αλλά και των νικητών του καλύτερου βίντεο στην αίτηση εξασφάλισαν ο Κωτσόβολος, η KeyBooks και η Estee Lauder.

Χορηγοί