Στιγμές από το ΑΝΤ2019

Ο πρώτος πανελλήνιος φοιτητικός διαγωνισμός διαπραγματεύσεων διεξήχθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2019 προσφέροντας την δυνατότητα σε φοιτητές να αναπτύξουν και να εξασκήσουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες. Μια εμπειρία μοναδική όχι μόνο για εκείνους που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τον διαγωνισμό σαν συμμετέχοντες αλλά και για όλους εκείνους που είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν.

 

Στον διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 18 τριμελείς ομάδες. Κατά τις πρωινές ώρες της 13ης Απριλίου υπήρξε η πρώτη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων και της οργανωτικής ομάδας του διαγωνισμού. Η πρώτη διαπραγμάτευση που ακολούθησε έφερε τους διαγωνιζόμενους σε επαφή με μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

 

Οι ομάδες μπήκαν στο ρόλο και η ένταση, το πάθος και η λαχτάρα του ‘Deal’ καθρεφτιζόταν σε κάθε τους κίνηση. Οι διαγωνιζόμενοι έχοντας πλέον την εμπειρία από την πρώτη διαπραγμάτευση συνέχισαν με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο και στις υπόλοιπες διαπραγματεύσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη των διαπραγματευτικών τους δεξιοτήτων ήταν εμφανής από την δεύτερη κιόλας διαπραγμάτευση. Η πρώτη ημέρα του διαγωνισμού έκλεισε με πολλή ένταση, προβληματισμούς για το τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα και φυσικά με μια τεράστια ανυπομονησία για την δεύτερη ημέρα του διαγωνισμού.

Περνώντας στην δεύτερη μέρα του διαγωνισμού την 14η Απριλίου οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν στα χέρια τους νέους ρόλους για μια νέα διαπραγματευτική εμπειρία. Μία έκπληξη περίμενε τους διαγωνιζόμενους καθώς κλήθηκαν να διαπραγματευτούν ένας προς έναν σε μια σύντομη διαπραγμάτευση που καθόρισε την τελική βαθμολογία. Λίγο πριν τον τελικό του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της εταιρείας Peoplecert, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με τις δύο φιναλίστ ομάδες να καλούνται να προετοιμαστούν για την διαπραγμάτευση που θα καθορίσει την νικήτρια ομάδα .

 

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους διεξήχθησαν ομιλίες από σημαντικά πρόσωπα του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου που μοιράστηκαν με το κοινό τις δικές διαπραγματευτικές εμπειρίες και συμβουλές. Μετά την προετοιμασία τους οι δύο αυτές ομάδες κλήθηκαν να διαπραγματευτούν μπροστά στους παρευρισκόμενους όπου και αναδείχθηκε η νικήτρια ομάδα μετά την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής. Η εμπειρία τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους παρευρισκόμενους ήταν μοναδική αφού βίωναν όλοι μαζί την έντονη αντιπαράθεση, την αγωνία και τη συναισθηματική φόρτιση μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης.

 

Τα DEAL και τα NO DEAL του ANT 2019 χάρισαν μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες και όλες οι ομάδες βγήκαν κερδισμένες. Αναμνήσεις,εμπειρίες και δεξιότητες δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα δύο μέρες γεμάτες διαπραγματεύσεις που μένουν αξέχαστες.