Στιγμές από το 2021

Για 3η συνεχή χρονιά, ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «Athens Negotiations Tournament» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!
Το Athens Negotiations Tournament (ANT) αποτελεί τον πρώτο φοιτητικό διαγωνισμό διαπραγματεύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο και αποτελεί λαμπρό έργο του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και ειδικότερα του Επίκουρου Καθηγητή κ. Ηλία Καπουτσή που είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου. Φυσικά, αμέριστη ήταν η προσφορά της Οργανωτικής Επιτροπής και των Εθελοντών του Διαγωνισμού που και εκείνοι, στα πλαίσια του εθελοντισμού και της εσωτερικής πρακτικής, για ακόμα μια χρονιά, συνέδραμαν στη διεκπεραίωση του ΑΝΤ2021.

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας ο Διαγωνισμός έγινε αμιγώς εξ αποστάσεως. Σε 3 γύρους ολοένα αυξανόμενης δυσκολίας, 62 τριμελείς ομάδες από 19 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και 56 σχολές απ’ όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο συναντήθηκαν στο ψηφιακό τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Στις αιτήσεις, για ακόμα μια χρονιά, το μηνύμα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο αφού σημειώθηκε συνολική αύξηση των αιτήσεων κατά 26%.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.). Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των φοιτητών, το ΑΝΤ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ διοργάνωσαν μια ημερίδα με θέμα τις διαπραγματεύσεις όπου καταξιωμένοι επιχειρηματίες έδωσαν το στίγμα τους μοιράζοντας μαζί με τους φοιτητές τις γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες τους από τις διαπραγματεύσεις στο πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικότερα, στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ως κύριοι ομιλητές ο κ. Λώλος, General Manager, Halcor, ο κ. Χατζάκης, Σύμβουλος Διοίκησης, Ελληνικά Καλώδια και ο κ. Μπακούρης, International Business Develompment Director, Entersoft και πλήθος άλλων προσώπων του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού χώρου.

 

Μετά από 5 γύρους εντατικών διαπραγματεύσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας, οι ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκαν στο Μεγάλο Τελικό της 23ης Μάϊου. Συγκεκριμένα, οι δύο finalist «Δούρειος Ίππος» και «A.C.D.C.»- (Aueb Creative Deal Closers) διαπραγματεύτηκαν ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής, αποτελούμενης από διακεκριμένα πρόσωπα του ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού, διαμεσολαβητικού και διπλωματικού χώρου. Ύστερα από μια διαπραγμάτευση πλούσια σε ενέργεια και υγείες αντιπαραθέσεις, νικήτρια ομάδα του Διαγωνισμού ΑΝΤ2021 αναδείχθηκε ο «Δούρειος Ίππος» με τους φοιτητές κ. Γουνελά, κα. Βλάχου και κα. Κέρογλου.

 

Ειδική αναφορά οφείλουμε να παραθέσουμε στους χορηγούς που συνέβαλαν εμπράκτως στην πραγματοποίηση του Διαγωνισμού και συνεχίζουν διαχρονικά να στηρίζουν το εγχείρημά μας. Μεταξύ αυτών, διακρίθηκαν για τη συμβολή τους οι: PeopleCert, Goldair Handling, EVIOL, Aldemar, GENERALI, Κωτσόβολος και το Certificate in Management and Leadership Skills του ΟΠΑ. Εκτός αυτών, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τους προϊοντικούς χορηγούς του Διαγωνισμού όπου μερίμνησαν για τη δημιουργία του ANT BOX, ένα κουτί γεμάτο δώρα από τους χορηγούς, που εμπλούτισε τον εξ αποστάσεως Διαγωνισμό δίνοντας μια αναγκαία φυσική διάσταση, το οποίο και διανείμαμε σε όλους τους συμμετέχοντες του ΑΝΤ2021. Τα δώρα των νικητών, των φιναλίστ αλλά και των νικητών του καλύτερου βίντεο στην αίτηση εξασφάλισαν ο Κωτσόβολος, η KeyBooks και η Estee Lauder.